Hvornår skal I vælge Salling Efterskole?
Vi anbefaler at man skriver sig op et års tid inden skolestart for at sikre sig en plads. Til skoleåret 21/22 er der en meget kort venteliste. Vores erfaring er, at der sker en mindre udskiftning gennem foråret, så der er stadig en rigtig god chance for at få en plads til elevholdet 21/22.
Et år på efterskole er et betydningsfuldt år og vi byder naturligvis velkommen til besøg for alle interesserede.
Vi tilbyder ofte rundvisningsdage, hvor tilmelding er nødvendig.
Derudover er der åbent hus uden tilmelding på Efterskolernes Dag som er sidste søndag i september kl. 11 – 17 samt Efterskolernes Aften som altid er anden onsdag i januar kl. 18 – 21.
Se i filmen lidt om efterskolelivet på Salling Efterskole.
Hverdagen
7.00 Morgentur – lille gå tur
7.10 Morgenmad
7.50 Undervisningen starter
9.45 Morgensang og formiddagspause
10.15 Undervisningen fortsætter
12.10 Middagsmad
12.30 Middagspause
13.30 Linjefag eller valgfag begynder. To eftermiddage har vi forinden 1-2 alm. undervisningstimer. To eftermiddage er der fællesgymnastik.
Èn eftermiddag om ugen har du fri fra kl. 15.20
17.20 Undervisningen slutter
17.30 Aftensmad
18.00 Oprydning/områderengøring periodevis for eleverne
18.30 Lektietime – du kan få hjælp til lektier og afleveringer i lektiecafeen
19.30 Aftenarrangement og fritid
21.30 Aftenkaffe
22.00 Alle skal være på deres egne gange
22.30 Vagtlærerne siger godnat
23.00 Lyset skal slukkes på værelserne
Se i filmen en alternativ dag på efterskolen
FAQ
Fagligt niveau
Vi tilbyder undervisning i alle folkeskolens fag i 9. og 10. klasse. I de almindelige obligatoriske skolefag undervises 9. og 10. klasse hver for sig.
I 9. klasse er der i nogle af fagene niveaudelt undervisning. I den almene 10. klasse har de desuden faget “klædt på” som med forskellige teoretiske og praktiske tilgange forbereder eleverne til ungdomsuddannelserne og at man en gang skal flytte hjemmefra.
For 10. klasses elever har vi et spændende fagligt alternativ med projektklassen. (se “fagligt udbud” nedenfor)
Vi tilbyder Cambridge Engelsk i den almene 10. klasse
I store dele af undervisningen bruges digitale online-undervisningsmaterialer og derfor anbefales det at have enten computer eller tablet til rådighed.
Eleverne har linjefag op til 6 timer om ugen.
Sociale aktiviteter
Skoleåret starter med to intro-uger. Der lægges her meget vægt på, at vi får rystet eleverne rigtig godt sammen gennem mange samarbejds- og tillidsopgaver.
Senere på året tager vi på skitur i Østrig. Det er altid en helt særlig oplevelse, når undervisningen foregår på en piste på en bjergtop. Uanset om du er nybegynder eller øvet skiløber, får du hver dag undervisning, så du kan dygtiggøre dig.
Vi lægger vægt på, at en efterskole er en syv-dages-skole, og at du udnytter denne mulighed for at være sammen i andre sammenhænge end blot de undervisningsprægede.
Vi samles desuden omkring gymnastikken, hvor vi årligt deltager i ca. 20 opvisninger. Fællesskabet styrkes mens både nybegyndere og øvede udvikler sig.
Priser
Prisen for at gå på Salling Efterskole afhænger af forældrenes indkomst og antallet af søskende under 18 år. Skolepengene dækker ALLE omkostninger i forbindelse med opholdet. Fra skolepengene skal statsstøtten fratrækkes.
Ugeprisen udgør 2395 kr pr uge i 19/20
Ved indmeldelsen betales et indskrivningsgebyr på 500 kr. Depositum udgør 800 kr., som betales efteråret forud for skoleårets begyndelse. Såvel indskrivningsgebyr som depositum refunderes ikke, hvis man melder fra før opholdet begynder, men det betragtes som allerede betalt skolepenge, når opholdet begynder.
Hvis opholdet afbrydes betales for de uger, der er gået + 2 ekstra uger. Der ydes ikke statstilskud til de 2 ekstra uger.